ukenru
u-yes-zakhischayutsya-vid-omicron-busterne-scheplennya-zrobili-mayzhe-14-naselennya

У ЄС захищаються від Omicron: бустерне щеплення зробили майже 14% населення

 • 12969 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. У Європейському Союзі на тлі поширення дуже заразного штаму коронавірусу Omicron бустерне щеплення зробили вже 62 мільйони людей, або майже 14% від близько 450 мільйонів населення блоку. Про це у середу повідомила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, пише УНН.

Цитата:

"Понад 66% європейців отримали два щеплення. І 62 мільйони людей вже отримали бустерні щеплення, що є найкращим на сьогодні захистом від Omicron", - написала вона у Twitter.

При цьому фон дер Ляєн вказала, що ЄС "чекає ще одне Різдво в режимі пандемії", але влада підготовлена до боротьби з вірусом "більше, ніж будь-коли".

Раніше

Голова Єврокомісії вказувала, що ЄС час подумати про обов'язкову вакцинацію.

Доповнення

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Новий штам вже був виявлений, зокрема, у декількох європейських країнах і країнах Азії, Північної Америки, у Японії та Австралії. Загалом - у 77 країнах. Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.

Українські Національні Новини

Новини Світу