u-yes-proponuyut-karati-za-dopomogu-rf-z-obkhodom-sanktsiyi

У ЄС пропонують карати за допомогу рф з обходом санкції

 • 401877 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. 12 країн ЄС закликали Брюссель зупинити можливості компаніям та третім країнам обходити санкції Євросоюзу проти росії, використовуючи торгівлю та доступ до єдиного європейського ринку як важіль впливу. Про це повідомляє Reuters з посиланням на відповідний документ, передає УНН.

Деталі

З ініціативою виступили Бельгія, Чехія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Латвія, Литва, Румунія, Іспанія та Нідерланди. Документ підготували для переговорів представників урядів ЄС, які обговорюють 10-й пакет антиросійських санкцій.

Цитата

«Тактика обходу та спроби закупівель росіян стають все частішими та винахідливішими. Цими зусиллями росія намагається продовжувати робити поставки своїй військовій промисловості та своїм стратегічним галузям, які фінансують війну, необхідних компонентів, попри наші санкції. Ми повинні дати сильний сигнал особам і організаціям у третіх країнах. Надання матеріальної підтримки військової та оборонно-промислової бази росії матиме серйозні наслідки щодо їх доступу на ринок ЄС», – ідеться в документі.

Ці 12 країн закликали ЄС вжити термінових заходів для припинення обходу санкцій шляхом розширення співпраці митних, податкових органів і прокуратури, розвідувального співтовариства, а також дослідницьких інститутів і статистичних агентств на рівні ЄС.

Нагадаємо

Голова НАТО Єнс Столтенберг повторив побоювання США щодо того, що Китай може постачати росії зброю, яка допоможе їй вести війну проти України.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У ЄС пропонують карати за допомогу рф з обходом санкції

     • 401877 переглядiв

    У Маріуполі вночі знищили російський склад боєприпасів

     • 794247 переглядiв

    Нетаньягу найближчим часом може приїхати до Києва - ЗМІ

     • 583958 переглядiв

    росіяни вдарили ракетою по футбольному полю у Куп'янську

     • 423592 переглядiв

    В Україні оголошена масштабна повітряна тривога

     • 807768 переглядiв