ukenru
u-yes-prokomentuvali-situatsiyu-navkolo-ria-novosti-ukraina

У ЄС прокоментували ситуацію навколо "РИА Новости-Украина"

 • 18653 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. У Євросоюзі обізнані щодо ситуації, яка виникла навколо інформаційного ресурсу "РИА Новости-Украина" та його керівника Кирила Вишинського в Україні. Про це у відповідь на запит УНН повідомили в представництві ЄС в Україні.

"Ми обізнані щодо випадку, щодо якого ви звертаєтесь (про обшуки в офісі "РИА Новости-Украина" та затримання керівника ресурсу Кирила Вишинського – ред.)", - проінформував голова відділу преси та інформації представництва ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас.

За його словами, ЄС надає першорядне значення свободі вираження поглядів та засобів масової інформації.

"Європейський Союз визнає право кожної країни забезпечувати свою національну безпеку та захищати її громадян; це має бути зроблено в повній відповідності з основними правами та свободами, включаючи Європейську конвенцію з прав людини", - наголосив представник ЄС.

Раніше в СБУ повідомили, що керівнику інформаційного ресурсу "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру у вчиненні злочину. Він був затриманий згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

Керівнику "РИА Новости-Украина" обиратиме запобіжний захід суд у Херсоні. Прокуратура наполягатиме на арешті керівника "РИА Новости-Украина".

Як повідомляв УНН, 15 травня Служба безпеки України провела обшуки в офісі "РИА Новости-Украина".

У СБУ повідомили, що спецслужба викрила мережу підконтрольних РФ медіаструктури, які використовувалися країною-агресором в рамках гібридної інформаційної війни проти України.

Генпрокурор Луценко розповів деталі справи щодо "РИА Новости-Україна".

Українські Національні Новини

Політика