ukenru
u-yes-poobitsyali-nayblizhchim-chasom-visloviti-pozitsiyu-schodo-zakonu-pro-aks

У ЄС пообіцяли найближчим часом висловити позицію щодо закону про АКС

 • 7375 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Європейський Союз найближчим часом висловить свою позицію щодо закону про Вищий антикорупційний суд. Про це під час брифінгу заявив голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, передає кореспондент УНН.

"ЄС вважає, що ухвалення цього закону (про Антикорупційний суд – ред.) є великим важливим кроком для затвердження верховенства права в країні. Ми ще розглядаємо, детально аналізуємо цей текст… У нас ще остаточної думки немає – ми обговорюємо з нашими партнерами, з міжнародною спільнотою. Я думаю, що протягом наступних кількох днів ми висловимо офіційно нашу позицію щодо закону (про Антикорупційний суд – ред.), ми тільки вчора дізналися про це положення (щодо апеляції – ред.), і, звісно, ми його розглянемо", - повідомив Мінгареллі.

Нагадаємо, 11 червня Президент України Петро Порошенко підписав закон про Антикорупційний суд. 14 червня закон набув чинності. Порошенко заявив, що цього тижня, з 11 по 17 червня, планує завершити розробку законопроекту про утворення АКС

Раніше громадські активісти заявили, що в оприлюдненому тексті закону про АКС з’явилася норма, згідно з якою апеляції щодо справ НАБУ, які зараз уже розглядаються в судах, відбуватимуться в судах загальної юрисдикції, а не новоствореному Антикорупційному суді.

У профільному комітеті з питань правової політики та правосуддя заявили, що норма про апеляції відповідає висновку експертів Венеційської комісії.

Українські Національні Новини

Політика