ukenru
u-yes-pogodili-bezviz-z-velikoyu-britaniyeyu-pislya-brexit

У ЄС погодили безвіз з Великою Британією після Brexit

 • 8253 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Рада Європейського Союзу і Європейський парламент домовилися про надання громадянам Великої Британії права на безвізові поїздки до ЄС після Brexit. Про це УНН повідомляє з посиланням на оприлюднену у середу заяву Ради ЄС.

"Рада ЄС і Європарламент дійшли згоди щодо того, що після Brexit громадяни Великої Британії, що прибувають до Шенгенської зони на короткий термін (90 днів протягом 180 днів), повинні мати безвізові поїздки. Ця угода була підтверджено вчора послами ЄС від імені Ради ЄС і комітетом Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ сьогодні. Тепер текст повинен бути офіційно ухвалений Європейським парламентом та Радою ЄС", - вказали у Раді ЄС.

Згідно з правилами ЄС, безвіз надається за умови взаємності.

"Уряд Сполученого Королівства заявив, що він не має наміру вимагати візи від громадян ЄС, які подорожують до Великої Британії для короткострокового перебування. У разі, якщо Сполучене Королівство введе візові вимоги для громадян, принаймні, однієї держави-члена у майбутньому, буде застосовуватися існуючий механізм взаємності, і три установи ЄС і держави-члени зобов'язуються негайно вжити заходів щодо застосування цього механізму", - додали у Раді ЄС.

Єврокомісія буде постійно стежити за дотриманням принципу взаємності і негайно інформувати Європейський парламент і Раду ЄС про будь-які події, які можуть поставити під загрозу дотримання цього принципу.

Нагадаємо, британський парламент знову відкинув усі альтернативи угоди з Brexit.

Британці на референдумі у червні 2016 року віддали 51,89% голосів за вихід країни з ЄС проти 48,11% голосів противників цього.

Українські Національні Новини

Новини Світу