ukenru
u-yes-ofitsiyno-pidtverdili-dosyagnennya-ugodi-schodo-mekhanizmu-prizupinennya-bezvizu

У ЄС офіційно підтвердили досягнення угоди щодо механізму призупинення "безвізу"

 • 15375 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Комітет постійних представників (Coreper) у середу підтвердив від імені Ради ЄС, що з Європейським парламентом узгоджено компромісний текст з регулювання перегляду механізму призупинення, який може бути застосований до всіх існуючих угод про лібералізацію візового режиму. Така домовленість була досягнута між Радою ЄС, Європарламентом і Єврокомісією в той же день, повідомили у представництві ЄС в Україні, передає УНН.

"Ця угода є збалансованою, і надзвичайно важливою для ефективності і довіри до політики візової лібералізації Європейського Союзу. Існуючий механізм призупинення не відповідає нинішнім умовам і тепер буде покращений. У той же час, той факт, що ми досягли угоди, має відкрити двері для подальшого прогресу на переговорах щодо лібералізації візового режиму з іншими країнами, які відповідають всім необхідним вимогам", - сказав міністр внутрішніх справ головуючої у ЄС Словаччини Роберт Каліняк.

Як зазначається, тепер, коли угода була затверджена Комітетом постійних представників (Coreper) від імені Ради ЄС, "регулювання буде представлене у Європейський парламент для голосування в першому читанні, і у Раду ЄС для ухвалення".

Нагадаємо, згідно з рішенням Ради ЄС візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

Як повідомляв УНН, Європейський парламент збирається розпочати розгляд питання про механізм призупинення лібералізації візового режиму для третіх країн у січні 2017 року.

Комітет з питань внутрішніх справ Європарламенту 8 грудня розгляне питання затвердження механізму призупинення лібералізації візового режиму з третіми країнами.

Українські Національні Новини

Політика