ukenru
u-yes-nazvali-obsyagi-tovaroobigu-z-ukrayinoyu

У ЄС назвали обсяги товарообігу з Україною

 • 13700 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Україна у минулому році зайняла 23-е місце серед найбільших партнерів Європейського Союзу з імпорту та 20-е - з експорту. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Євростату.

"Україна була 23-м найбільшим партнером ЄС з імпорту (1% від загального обсягу імпорту поза ЄС) і 20-й з експорту ЄС (1% від загального обсягу експорту поза ЄС) у 2018 році", - повідомили в Євростаті.

Між 2008 і 2018 роками, як зазначено, ЄС мав сальдо торгового балансу з Україною (це означає, що він експортував більше, ніж імпортував). "Цей профіцит був найвищим у 2013 році, коли він досяг 10 млрд євро, і найнижчим в 2015 році, скоротившись до 1 млрд євро. У 2018 році профіцит становив 4 мільярди євро", - додали в Євростаті.

В експорті ЄС в Україні переважали "машини і транспортні засоби", "інші промислові товари" та "хімікати", які разом становили 78% експорту ЄС в Україну. В імпорті ЄС з України переважали "інші промислові товари", "сировина" і "продукти харчування і напої" - 79%. "На більш детальному рівні "ліки" були найбільш експортованих продуктом ЄС в Україну, тоді як продуктом, який найбільше імпортується з України, була "кукурудза", - додали в Євростаті.

"Серед держав-членів Італія була найбільшим імпортером товарів з України (3 млрд євро). Найбільшим експортером в Україну в 2018 році була Німеччина (5 млрд євро)", - повідомили в європейському відомстві.

Нагадаємо, у січні-травні 2019 року обсяг зовнішньої торгівлі товарами України з країнами ЄС становив 18 млрд 760 млн дол., що на 8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Українські Національні Новини

Економіка