ukenru
u-yerevani-proyshla-bagatotisyachna-aktsiya-protestu

У Єревані пройшла багатотисячна акція протесту

 • 8526 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Тисячі людей зібралися у вівторок біля будівлі національних зборів - парламенту Вірменії - у Єревані за призовом прем'єр-міністра країни Нікола Пашиняна, щоб виступити проти прийняття парламентом спірних поправок до закону про регламент національних зборів (НС). Про це УНН повідомляє з посиланням на Радио Азатутюн.

Як повідомляється, у прямому ефірі у Facebook прем'єр-міністр зазначив, що отримав інформацію про те, що фракція Республіканської партії країни скликала позачергове засідання парламенту і збирається проголосувати за проект змін до закону про регламент парламенту, згідно з яким у разі перешкоджання роботі засідання НС з якої-небудь причини воно може вважатися таким, що не відбулося, а перерваним і може бути продовжено пізніше. На позачерговому засіданні парламент 67 голосами "за" прийняв ці спірні поправки.

На думку противників закону, політичні сили, які підтримали проект, намагаються застрахуватися від можливого розпуску парламенту і проведення позачергових парламентських виборів, яких домагається прем'єр-міністр Нікол Пашинян, оскільки, згідно з регламентом НС, якщо депутати двічі не зможуть обрати прем'єр-міністра, то парламент розпускається і призначаються нові вибори.

Пашинян з мітингу попрямував до будівлі національних зборів, де провів переговори з представниками парламентських сил.

Представляючи деталі переговорів, Пашинян заявив своїм прихильникам, присутнім біля будівлі національних зборів, що під час переговорів з ним представники парламентських фракцій сказали, що у разі його відставки вони не збираються висувати іншого кандидата у прем'єр-міністри.

Пашинян зазначив, що переговори тривали довго і він не може пригадати всіх подробиць, проте загальне враження таке, що парламентські фракції сприйняли меседж народу і не збираються висувати кандидата у прем'єр-міністри. Прем'єр-міністр також висловив надію, що найближчими днями представники фракцій виступлять з додатковими роз'ясненнями і представлять свої позиції.

Нагадаємо, на акції протесту в Брюсселі сталися зіткнення з поліцією, в хід пішли газ і водомети.

Українські Національні Новини

Новини Світу