ukenru
u-yep-sogodni-virishat-schodo-rozglyadu-mekhanizmu-prizupinennya-bezvizu-nastupnogo-tizhnya-zhurnalist

У ЄП сьогодні вирішать щодо розгляду механізму призупинення "безвізу" наступного тижня - журналіст

 • 8516 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. У Європейському парламенті сьогодні після обіду будуть приймати рішення щодо можливості розгляду питання механізму призупинення лібералізації візового режиму для третіх країн на планарне засідання наступного тижня. Про це повідомив у своєму Twitter брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк, передає УНН.

"Сьогодні після обіду конференція президентів Європарламенту вирішуватиме, чи слід ставити питання механізму призупинення лібералізації візового режиму на голосування на пленарне засідання наступного тижня", - повідомив Р.Йозвяк.

Нагадаємо, 7 грудня Комітет постійних представників (Coreper) підтвердив від імені Ради ЄС, що з Європейським парламентом узгоджено компромісний текст щодо регулювання перегляду механізму призупинення, який може бути застосований до всіх існуючих угод про лібералізацію візового режиму. Така домовленість була досягнута між Радою ЄС, Європарламентом і Єврокомісією в той же день.

Нагадаємо, згідно з рішенням Ради ЄС візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

Українські Національні Новини

Політика