ukenru
u-yebrr-skhilyayutsya-do-zbilshennya-rozmiru-investitsiy-v-ukrayinu

У ЄБРР схиляються до збільшення розміру інвестицій в Україну

 • 8188 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Україна є важливим напрямком інвестицій для Європейського банку реконструкції та розвитку і потужним майданчиком реалізації великих проектів спільно з міжнародними партнерами. Про це сказав Перший віце-президент ЄБРР Юрген Рігтерінк під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Зустріч відбулася в рамках візиту Юргена Рігтерінка в Київ, передає УНН.

"Я на посаді Першого віце-президента ЄБРР всього 9 тижнів. І той факт, що зараз я з візитом в Україні, говорить про важливість Вашої країни в нашому портфелі проектів. Для нас Україна – це не тільки напрямок інвестицій, а й важливий майданчик співпраці по цілій низці проектів, який реалізуємо спільно з іншими міжнародними партнерами", - зазначив Юрген Рігтерінк.

"Наші відносини мають потенціал до збільшення. Банк є одним з найбільших інвесторів в економіку України. І зараз ми говоримо про посилення взаємодії і підвищення її ефективності", - сказав Володимир Гройсман.

Перший віце-президент ЄБРР нагадав, що зараз Банк опрацьовує п’ятирічний план роботи в Україні, який передбачає у тому числі збільшення фінансування і поглиблену співпрацю по конкретних напрямках – передусім щодо роботи державних банків і розвитку енергосектору.

"У нас великий пакет пропозицій, тож нам дуже важливі такі особисті контакти на рівні керівництва Уряду, коли можна обговорити конкретні проекти", - сказав Перший віце-президент ЄБРР.

Як повідомляв УНН, ЄБРР планує надати Україні 250 млн євро на розвиток відновлюваної енергетики.

Українські Національні Новини

Економіка