ukenru
u-vr-nazvali-provokatsiyeyu-intsident-u-sinagozi-v-umani

У ВР назвали провокацією інцидент у синагозі в Умані

 • 11366 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Комітети Верховної Ради з питань культури та духовності та у закордонних справах засудили інцидент у синагозі в Умані та назвали його провокацією. Про це, виступаючи з трибуни парламенту, заявила голова комітету у закордонних справах Ганна Гопко, передає кореспондент УНН.

Вона вважає, що це "провокація, спрямована проти міжнаціонального миру".

"Спільно з комітетом з питань культури і духовності ми ініціювали заяву щодо інциденту в синагозі Умані. І хочемо чітко сказати, що засуджуємо антисемітську провокацію в Умані в синагозі на місці поховання царя-законовчителя Раббі Нахмана. Ми стверджуємо, що ця провокація спрямована проти міжнаціонального миру в Україні, проти взаєморозуміння українців різних віросповідань і різних етнічних груп. Ми чітко розуміємо, що цю провокацію хтось влаштував для того, щоб зіпсувати українсько-ізраїльські відносини", – сказала Г.Гопко.

Як повідомляв УНН, невідомі залишили голову свині біля могильного комплексу “Цадика Нахмана” в Умані. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Генпрокурор Ю.Луценко взяв під особистий контроль інцидент у синагозі.

Консул Ізраїлю назвав інцидент у синагозі в Умані провокацією.

Українські Національні Новини

Політика