ukenru
u-vooz-vvazhayut-scho-svit-ne-gotoviy-do-koronavirusu

У ВООЗ вважають, що світ не готовий до коронавірусу

 • 11073 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Лікар і експерт в галузі суспільної охорони здоров'я Всесвітньої організації охорони здоров'я, доктор Брюс Ейлвард, який нещодавно повернувся з місії по встановленню фактів в Китаї разом з більш ніж 20 колегами з різних країн світу, висловив думку, що світ не готовий до нового коронавірусу COVID-19, передає УНН з посиланням на Business Insider.

"Великий висновок для світу полягає в тому, що він просто не готовий... Це епідемія, що швидко розростається в різних місцях, з якою нам доводиться боротися дуже швидко, щоб запобігти пандемії", - сказав Ейлвард через кілька годин після висадки в Женеві після поїздки до Китаю.

На його думку, це може бути складно в країнах, де немає такої системи епіднагляду за хворобами, як в Китаї, країні, яка сильно постраждала від спалаху атипової пневмонії в 2002-2003 роках.

Проте, Ейлвард вказав на кілька основних заходів щодо забезпечення готовності, використовуваних в Китаї, які інші країни можуть відзначити, щоб допомогти контролювати поширення цього погано вивченого вірусу.

"Сотні тисяч людей в Китаї не заразилися COVID-19 через ці агресивні заходи", - сказав Ейлвард, додавши, що методи були "старомодними інструментами суспільної охорони здоров'я", але застосовувалися "з ретельністю і новаторством підходу до масштабу, який ми ніколи не бачили в історії".

Як повідомляв УНН, кількість людей, які вилікувалися від китайського коронавируса, зросла до понад 30 тис. осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу