u-viyni-z-covid-golovne-zberegti-zhittya-ukrayintsiv-stepanov-rozpoviv-naskilki-efektivno-moz-protidiye-pandemiyi

У війні з COVID головне – зберегти життя українців: Степанов розповів, наскільки ефективно МОЗ протидіє пандемії

 • 11978 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. У війні з COVID-19 головним було зберегти якомога більше життів українців. У порівнянні з іншими європейськими державами смертність на мільйон осіб в Україні втричі менша, ніж у Великій Британії, вдвічі менша, ніж у Франції, Іспанії, Польщі та низці європейських країн. Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”, передає УНН.

Цитата

“Головне було у боротьбі з COVID-19 — зберегти якомога більше життів українців. Ця боротьба складається з багатьох речей, вона є багатокомпонентна. Є офіційна статистика: ми знаходимося на 34 місці в Європі за рівнем смертності на мільйон населення. Ми в цій війні з COVID-19 — бо, це війна, і гинуть люди, так трапляється, але лікарі — не боги, вони не можуть інколи врятувати людину, — ми знаходимось на 34 місці. У нас смертність на мільйон населення в 3 рази менша, ніж у Великобританії, у два рази менша, ніж у Франції, Іспанії, Польщі”, — розповів Степанов.

Нагадаємо

Міністр Степанов також повідомив, що в Україні будуть використовуватись лише дієві та повністю безпечні вакцини. Наразі вакцин буде щонайменше чотири, але поступово перелік розширюватиметься. 

Раніше він також розповів, що вже з наступного тижня очікується постачання першої партії в один мільйон доз вакцин від COVID-19 виробництва Serum Institute. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Закон про "інвестнянь" відсьогодні чинний: що варто знати

     • 20174 переглядiв

    У Києві сталась пожежа у висотці

     • 31723 переглядiв