u-vinnytsi-vykryly-tiuremnyi-kol-tsentr-blyzko-30-viazniv-vykradaly-hroshi-z-bankivskykh-rakhunkiv-ukraintsiv

У Вінниці викрили тюремний кол-центр: близько 30 в’язнів викрадали гроші з банківських рахунків українців

 • 26107 переглядiв

Правоохоронці ліквідували шахрайський кол-центр у вінницькій тюрмі, який масово викрадав гроші з банківських карток українців. Про це повідомила Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

За даними слідства, учасниками схеми було майже 30 в’язнів вінницької колонії або їхніх спільників, що вже вийшли "на волю". Вони обдзвонювали вкладників фінустанов, представлялися "співробітниками служби безпеки" та під час розмови запевняли, що картки потерпілих намагаються зламати шахраї.

Потім зловмисники пропонували громадянам перевести кошти на так званий "безпековий рахунок", який насправді був банківським рахунком шахраїв. Таким чином група ошукала десятки тисяч українців.

Злочинну діяльність організував так званий "смотрящий" за виправною колонією , в’язень-кримінальник на прізвисько "Гєша".

Наразі п’ятьох зловмисників затримано, ще п’ятьох фігурантів-в’язнів – переведено до дисциплінарного ізолятора виправної установи. Крім того, вирішується питання щодо повідомлення про підозру ще 17 учасникам злочинної організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виманювали гроші у громадян різних країн: поліція викрила масштабний кол-центр на Одещині

Ганна Оніщенко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ССО показали момент знищення САУ Гіацинт на Куп'янському напрямку

     • 31514 переглядiв