ukenru
u-vinnitskikh-magazinakh-nekhtuyut-zaboronoyu-prodavati-alkogol-dityam

У вінницьких магазинах нехтують забороною продавати алкоголь дітям

 • 7878 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. У Вінниці рейдова бригада виявила кілька порушень правил торгівлі алкогольними напоями. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ювенальної поліції Вінниччини.

У рейді в'язали участь працівники Лівобережного відділення поліції, працівниками ювенальної превенції представники Вінницького центру соціальної служби сім'ї дітей та молоді, представники Ради підприємців при Вінницькому міському голові і дитячі омбудсмени.

Під час проведення заходу було перевірено вісім торговельних закладів у трьох з яких неповнолітнім було реалізовано слабоалкогольні напої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павелко закликав парламентарів посилити відповідальність за продаж алкоголю дітям

Оскільки рейд був профілактичним, з продавцями провели профілактичну бесіду щодо недопущення продажу алкогольних та тютюнових виробів дітям.

Нагадаємо, у Парламенті зареєстровано законопроект про посилення відповідальності за продаж алкоголю і тютюну неповнолітнім. Пропонується у сотні разів збільшити штрафи за такі адмінпорушення. Також, вперше пропонується запровадити кримінальну відповідальність за втягнення дітей у пияцтво.

Крім того, автори документу (9065) хочуть заборонити торговим точкам площею менше ніж 40 м кв продавати тютюнові та алкогольні вироби, якщо такі заклади розташовані ближче за 200 метрів від шкільних подвір'їв. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП