ukenru
u-vinnitsi-vidkrili-memorialnu-doshku-do-richnitsi-revolyutsiyi-gidnosti

У Вінниці відкрили меморіальну дошку до річниці Революції Гідності

 • 8634 переглядiв

ВІННИЦЯ-КИЇВ. 17 лютого. УНН. Сьогодні, 17 лютого, у Вінниці на будівлі, що розташована по вул. Соборна, 72 зі сторони Майдану Небесної Сотні, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки, яку присвятили третій річниці Революції Гідності та загиблим героям Небесної Сотні, передає кореспондент УНН-Центр.

На відкриття запросили батьків загиблого на Майдані Максима Шимка. Саме їм надали право урочисто відкрити пам’ятний знак.

“Наш Максим говорив: „Мамо, на Євромайдані — країна в країні. Там кожен знає, що йому робити і відчуває себе потрібним“. То було особливе місце і особлива атмосфера, до часу поки не почали вбивати наших дітей. Чоловіки своїми плечима закривали жінок, а своїми тілами — Україну. Хочеться, щоб пам’ять про „Небесну Сотню“ і всіх загиблих в АТО була завжди. Добре, що у Вінниці є місце, де можна схилити голову перед відважністю героїв, які заплатили своїм життям”, — сказала Зоя Шимко.

Нагадаємо, у зв'язку з заходами, присвяченими третій річниці Революції Гідності та вшануванню пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні з 18 до 22 лютого в центрі Києва тимчасово заборонять рух транспорту.

Українські Національні Новини

Суспільство