ukenru
u-vidachi-dozvoliv-na-vvezennya-v-ukrayinu-vidmovili-sche-trom-knigam-z-rf

У видачі дозволів на ввезення в Україну відмовили ще трьом книгам з РФ

 • 10557 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Держкомтелерадіо відмовив у видачі дозволів на ввезення ще трьох пропагандистських видань з країни-агресора, загалом надано 257 відмов у видачі дозволів. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу комітету.

"Держкомтелерадіо відмовив ТОВ "Дресс-Шоу" у видачі дозволу на ввезення в Україну з території країни-агресора Росії книг: Юрий Поляков. По ту сторону вдохновения (ТОВ "Видавництво АСТ"); "Советский самогон по ГОСТу, коньяк, вино, наливки и настойки" (ТОВ "Видавництво АСТ"); Андрей Рубанов. Патриот (ТОВ "Видавництво АСТ")", - йдеться у повідомленні.

Наказ про відмову видано на підставі рішення експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

"Члени експертної ради визнали невідповідність змісту видання критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. Зокрема, у виданнях присутня пропаганда імперських геополітичних доктрин держави-агресора, символи комуністичного режиму і тоталітарного режиму держави-агресора, виправдання і визнання правомірним окупації території України тощо", - додали в Держкомтелерадіо.

Вказано, що у книзі "По ту сторону вдохновения" Юрій Поляков виправдовує російську агресію, стверджує "Крым всегда был российский. .. был референдум – Крым хочет в Россию". Вказано, що видання про самогон рясніє ілюстраціями радянської символіки, майже кожну його сторінку "прикрашає" георгіївська стрічка. Видання "Патріот" - приклад пропагандистської прози.

"Загалом, станом на 5 лютого 2018 року Держкомтелерадіо, надав суб’єктам господарювання дозволи на ввезення майже 9 тисяч найменувань видавничої продукції з держави-агресора, а також з тимчасово окупованих територій. Водночас надано 257 відмов у видачі дозволів, з них 28 – на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України", - додали у комітеті.

Нагадаємо, Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну книгу ідеолога "руського міра".

 

Українські Національні Новини

Політика