ukenru
u-verkhovnomu-sudi-doveli-provinu-arbitrazhnogo-keruyuchogo-u-zapodiyanni-shkodi-na-470-mln-grn

У Верховному Суді довели провину арбітражного керуючого у заподіянні шкоди на 470 млн грн

 • 11256 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Офіс Генерального прокурора у Верховному Суді довів справедливість покарання арбітражному керуючому, який завдав товариству майнової шкоди на понад 471 млн грн. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

"Офіс Генерального прокурора у Верховному Суді довів справедливість покарання арбітражному керуючому, який виплатить 471 млн 400 тис грн завданих збитків", - йдеться у повідомленні.

Відтак, прокуратура довела, що посадовець, будучи ліквідатором боржника одного із полтавських товариств, зловживаючи своїм становищем, уклав договір купівлі-продажу 12 свердловин за заниженою ціною, чим спричинив товариству майнової шкоди у розмірі 471 400 447 грн.

"Рішенням судів попередніх інстанцій вказаній особі призначено покарання у виді штрафу у розмірі майнової шкоди, з позбавленням права займати посади, пов’язані із здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій підприємств на 3 роки та конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНН раніше, заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць зазначила, що в Україні збираються створити регулюючу організацію арбітражних керуючих.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП