ukenru
u-venetsiyskiy-komisiyi-prokomentuvali-priynyattya-zakonu-pro-antikoruptsiyniy-sud

У Венеційській комісії прокоментували прийняття закону про Антикорупційний суд

 • 9343 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. У Венеціанській комісії привітали ухвалення закону про Антикорупційний суд в Україні та заявили про його відповідність рекомендаціям Венеціанської комісії. Про це йдеться у заяві президента Венеціанської комісії Джанні Букіккіо, передає УНН.

"З великим задоволенням - сказав би навіть, з великою радістю, - я дізнався про сьогоднішнє рішення Верховної Ради прийняти закон про Вищий антикорупційний суд. Згідно з повідомленнями, прийнятий закон відповідає рекомендації Венеціанської комісії", - йдеться в повідомленні.

Букіккіо привітав членів Верховної Ради з голосуванням і висловив подяку всім, хто сприяв прийняттю закону.

"Це важливий крок вперед для України та для Європи, передусім для громадян України, які занадто довго страждали від зла корупції. Сьогоднішнє голосування показує, що Україна налаштована продовжувати шлях реформ та європейської інтеграції. Я закликаю всіх, кого це стосується, забезпечити швидке заснування Суду та надати йому відповідні засоби для функціонування", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 7 червня Верховна Рада ухвалила президентський законопроект про Вищий антикорупційний суд.

Як повідомляв УНН, Сполучені Штати повністю підтримають висновки Міжнародного валютного Фонду щодо закону про Антикорупційний суд і подальшого надання Україні траншу в розмірі 1,9 млрд доларів.

В свою чергу у Міжнародному Валютному Фонді заявили, що проведуть аналіз законопроекту про Антикорупційний суд на предмет його відповідності домовленостям.

Українські Національні Новини

Політика