u-vashingtoni-zayavili-scho-ssha-ne-zminili-otsinku-yadernoyi-programi-rf-pislya-zayavi-putina

У Вашингтоні заявили, що США не змінили оцінку ядерної програми рф після заяви путіна

 • 134991 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Попри те, що російський диктатор володимир путін оголосив, що його країна призупиняє участь у новому договорі про стратегічні наступальні озброєння, оцінка США ядерної програми рф залишається незмінною. Про це CNN повідомили двоє високопоставлених чиновників адміністрації американського президента Джо Байдена, передає УНН

Цитата

"Ми впевнені в нашій здатності контролювати саме ці питання... Новий договір СНО є важливим інструментом, але це не єдиний інструмент, який ми маємо у своєму розпорядженні", - сказав високопоставлений чиновник адміністрації, відповідаючи на запитання, чи дізнаються США, якщо росія почне розбудовувати свою ядерну програму.

Деталі

Посадовець не став детально описувати інструменти, які мають у своєму арсеналі Сполучені Штати. Зазначається, що Вашингтон історично покладався на збір розвідданих для моніторингу ядерної програми рф на додаток до інформації, яка збирається в межах нового СНО.

За словами офіційних осіб, серед американських чиновників залишається певна невизначеність щодо того, що росія планує робити після того, як припинила участь в угоді. Однак вони впевнені, що у Вашингтоні дізнаються, якщо країна-агресор почне розвивати свою ядерну програму.

Посадовці також зауважили, що вважають малоймовірним те, що росіяни будуть брати участь у зусиллях щодо ядерної програми, поки триває війна.

"Я не хотів би пропонувати оцінку того, чи це перенапружило їх до такої міри, що вони були б унеможливлені певним чином у вживанні заходів для розвитку свого ядерного арсеналу, але ... у них є багато проблем наразі. Я думаю, вони будуть обережні, щоб не відкусити більше, ніж можуть розжувати", - підсумував американський чиновник.

Доповнення

Російський диктатор володимир путін під час свого виступу до федеральних зборів рф заявив, що росія призупинила участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння, а також готова до випробування ядерної зброї.

У МЗС України закликали міжнародну спільноту надати рішучу відповідь на агресивну поведінку росії через її призупинення участі в Договорі про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Маріуполі стався потужний вибух - радник мера

     • 434497 переглядiв

    У ЄС пропонують карати за допомогу рф з обходом санкції

     • 401877 переглядiв

    У Маріуполі вночі знищили російський склад боєприпасів

     • 794247 переглядiв

    Нетаньягу найближчим часом може приїхати до Києва - ЗМІ

     • 583958 переглядiв