ukenru
u-vashingtoni-ogolosili-nadzvichaynu-situatsiyu-cherez-kir-u-23-osib

У Вашингтоні оголосили надзвичайну ситуацію через кір у 23 осіб

 • 11741 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Департамент громадської охорони здоров'я штату Вашингтон через кір у 23 осіб з початку року оголосив надзвичайну ситуацію в галузі суспільної охорони здоров'я. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку в Facebook лікаря-інфекціоніста МОЗ України Ольги Голубовської.

"Департамент громадської охорони здоров'я штату Вашингтон оголошує про спалах кору у 23 (!) в основному не вакцинованих осіб з початку року, що змусив чиновників громадської охорони здоров'я оголосити надзвичайну ситуацію в області суспільної охорони здоров'я", - пише Голубовська.

За її словами, кір підтвердили у 18 дітей у віці від 1 до 10 років, у чотирьох дітей у віці від 11 до 18 років, а також у одного дорослого у віці від 19 до 29 років. Ще два підозрілих випадки розслідуються.

Голубовська зазначила, що двадцять хворих були вакциновані, у решти вакцинальний статус невідомий.

Також є список 36 громадських місць, де могло статися зараження, і цей список регулярно оновлюється. Крім того, дані телефони гарячої лінії для населення.

Учням і співробітникам, у яких немає документованого підтвердження імунітету проти кору, заборонено відвідування шкіл та інших місць, які могли бути місцем зараження.

"Відчуваєте різницю турботи держави? 23 нещасних хворих - і вже надзвичайна ситуація з усіма наслідками, що випливають звідси, епідеміологічним розслідуванням, робота з контактними і увага навіть до підозрілих випадків.

А що у нас? А у нас - НІЧОГО. Ну, крім вакцинації ...

Хворі самі сідають в транспорт, їдуть в стаціонар, там немає місць, знову в транспорт і додому. Можна і в черзі в поліклініці посидіти, поруч з хворими на грип, на менінгококову інфекцію ... У день по сорок надходжень, тридцять виписок, медперсонал працює з останніх сил... В осередках з контактними ніхто не працює, в загальному, природний відбір ... . ", - додала Голубовська.

Нагадаємо, понад 8,5 тисяч українців захворіли на кір з початку року, з яких за 3-й тиждень 2019 року на кір захворіли 3450 осіб.

Як повідомляв УНН, Міністерство охорони здоров'я України до кінця тижня вирішить, чи є в Україні епідемія кору.

Українські Національні Новини

Здоров'я