ukenru
u-turetskomu-marmarisi-cherez-lisovu-pozhezhu-evakuyuvali-goteli

У турецькому Мармарисі через лісову пожежу евакуювали готелі

 • 34589 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. На турецькому курорті Мармарис через лісову пожежу почалася евакуація готелів. Про це УНН повідомляє з посиланням на Haberturk.

Цитата

"Бригади приступили до гасіння пожежі з повітря і з землі. Оскільки полум'я починає загрожувати поселенням, деякі готелі, розташовані поблизу, евакуюються, а власники переїжджають в більш безпечні райони", - говориться в повідомленні.

Повідомляється, що для гасіння пожежі залучено п'ять вертольотів і один літак.

За інформацією телеканалу NTV, в даний час вогонь охопив ліс поруч з житловими будинками та готелями. Судячи з напрямку вітру, вогонь не добереться до будівель.

Доповнення

Кількість загиблих в результаті пожежі в провінції Анталья на півдні країни зросла до трьох.

Контекст

Пожежа розпочався 28 липня неподалік від курортного Манавгата, за попередніми даними, через сильну спеку в регіоні. За інформацією телеканалу CNN Turk, 62 людини звернулися за медичною допомогою.
Вдень 28 липня лісова пожежа перекинулася на житлові райони, повідомила місцева влада.

Пожежа почалася в найближчому лісі в чотирьох місцях на тлі 40-градусної спеки. Полум'я швидко поширилося через сильний вітер. Вогонь зачепив житлові будинки. Над містом видно густий чорний дим. Жителів чотирьох міських кварталів евакуювали.

До гасіння пожежі залучили, як мінімум, один літак, 19 вертольотів і понад 400 пожежників. У Манавгат також направили рятувальників з інших міст. Пожежні намагаються взяти під контроль поширення вогню, кажуть місцеві чиновники.
Мер Анталії Мухіттін Бьоджек сказав, що це найбільший пожежа, яку він коли-небудь бачив. Він вважає підозрілим, що вогонь спалахнув одразу в чотирьох місцях. З цього приводу буде проведено розслідування. В результаті пожежі постраждали 30 осіб, повідомило Управління з надзвичайних ситуацій Туреччини (AFAD).

Українські Національні Новини

Новини Світу