ukenru
u-turetskikh-shkolakh-pripinyat-vikladati-teoriyu-darvina

У турецьких школах припинять викладати теорію Дарвіна

 • 13447 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. У Туреччині вирішили припинити викладання у школах еволюційної теорії Чарльза Дарвіна. Як заявили у п'ятницю, 23 червня, представники освітнього відомства, вона надто контроверсійна та складна для розуміння. У суботу, 24 червня, такий крок розкритикували представники найбільшої опозиційної політсили - Республіканської народної партії (РНП), передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Рішенням освітнього регулятора, главу "Зародження життя та еволюція" приберуть зі шкільних підручників біології. Матеріал буде доступний лише для учнів 18-19 років, які планують вступ до університету.

Критики називають цей крок правлячої партії AKP президента Реджепа Таїпа Ерогана підривом світського характеру турецької держави та просуванням консервативних ідей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РПЦ виступили за вивчення церковнослов'янської мови в школах

Депутат від РНП Бариш Яркадаш закинув AKP намагання перевести державу на принципи шаріату, ісламського правового устрою. "Прибирати доведену теорію з навчального плану - це зневажати знання та науку", - заявив політик

Нагадаємо, у Туреччині тисячі людей вийшли на марш протесту, а сотні учнів та викладачів бойкотували навчання у кількох турецьких містах на знак протесту проти, як вони кажуть, зростання впливу ісламу у школах.

Українські Національні Новини

Новини Світу