ukenru
u-turechchini-zatrimano-ponad-100-chleniv-prokurdskoyi-partiyi

У Туреччині затримано понад 100 членів прокурдської партії

 • 9335 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Турецька поліція провела рейди в чотирьох провінціях країни, затримавши понад сто членів прокурдської Партії демократії народів (ПДН). Операції пройшли рано вранці одночасно в Стамбулі, Анкарі, Адані і Мерсині, передає УНН з посиланням на NTV.

Серед затриманих є керівники повітових відділень партії і глави офісів, відповідальних за роботу ПДН в масштабах провінцій. У Стамбулі затримано 20, в Анкарі - 17, в Адані - 25 і в Мерсині - 51 член ПДН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна ініціювала заяву Радбезу ООН через теракти в Стамбулі

Рейди були проведені співробітниками контртерористичних відділів регіональних Управлінь безпеки (УБ). При цьому в Адані в операції брали участь близько 500 поліцейських, броньований транспорт УБ, вертоліт і водомети на випадок заворушень.

Затримані підозрюються у пропаганді тероризму, а деякі з них за членство у Робочій партії Курдистану (РПК), визнаній у Туреччині терористичною організацією.

ПДН є офіційною політичною силою в республіці і входить до складу парламенту. Але у влади накопичилося багато претензій до цієї партії, що стосуються теми пропаганди тероризму, і ряд її керівників в даний час знаходиться під арештом.

Рейди пройшли після великого теракту в Стамбулі, де увечері 10 грудня біля стадіону в районі Бешикташ були підірвані дві бомби.

За останніми даними, загинули 44 особи.

Відповідальність за теракт на себе взяло угрупування "Соколи свободи Курдистану", пов'язана з РПК організація. Турецьке керівництво раніше заявляло, що зібрані докази з великою часткою ймовірності вказують саме на причетність РПК до події.

Українські Національні Новини

Новини Світу