ukenru
u-turechchini-zatrimali-dvokh-shpiguniv-yaki-pratsyuvali-na-oae

У Туреччині затримали двох шпигунів, які працювали на ОАЕ

 • 9508 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. У Туреччині затримали двох чоловіків, які шпигували на користь ОАЕ. Спецслужба країни розслідує їхній можливий зв'язок із вбивством журналіста Джамаля Хашоггі у стамбульському консульстві Саудівської Аравії. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW і Reuters.

У Туреччині заарештували двох чоловіків, які зізналися у шпигунстві за громадянами арабських держав на користь Об'єднаних Арабських Еміратів, повідомили представники спецслужби країни в п'ятницю, 19 квітня. Турецькі органи перевіряють можлививй зв'язок затриманих із вбивством у стамбульському консульстві Саудівської Аравії журналіста Джамаля Хашоггі.

Один з чоловіків прибув до Туреччини за кілька днів після вбивства журналіста у жовтні 2018 року, зазначив турецький чиновник. Інший підозрюваний приїхав пізніше. "Ми розслідуємо питання про те, чи пов'язаний приїзд першого чоловіка до Туреччини з вбивством Джамаля Хашоггі", - сказав представник турецьких спецслужб, цитує агенція Reuters. Він додав, що за підозрюваним стежили протягом шести місяців до його затримання.

"Можливо, це була спроба зібрати інформацію про арабів, що мешкають у Туреччині, у тому числі про політичних дисидентів", - зазначив представник влади. За його словами, підозрювані у шпигунстві повідомили, що вербували інформаторів та платили їм за інформацію. "У нас є докази таємної діяльності на території Туреччини. Вони також зізналися, що працювали для розвідувальної служби ОАЕ", - зазначив представник спецслужби.

У міністерстві закордонних справ ОАЕ поки не прокоментували ситуацію. Представник стамбульської поліції підтвердив, що вона брала участь в операції затримання підозрюваних.

Нагадаємо, США заборонили в'їзд в країну 16 працівникам уряду Саудівської Аравії і членам їхніх сімей у зв'язку з убивством журналіста Джамаля Хашоггі.

Українські Національні Новини

Новини Світу