u-turechchini-vid-vibukhu-v-portu-poshkodilo-20-iz-75-tis-zapasiv-u-skhovischi-zernovogo-operatora

У Туреччині від вибуху в порту пошкодило 20% із 75 тис. запасів у сховищі зернового оператора

 • 216526 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. У Туреччині повідомили про пошкодження 20% із 75 тис. запасів у сховищі турецького державного зернового оператора TMO під час вибуху в порту. Про це йдеться у повідомленні Центру боротьби з дезінформацією країни, пише УНН.

У центрі оголосили, що твердження в соціальних мережах про те, що "8 мільйонів тонн запасів було знищено" у зв'язку із вибухом на елеваторі TMO у Деріндже, не відповідає дійсності.

Цитата

"Загальна місткість сховища ТМО у порту Деріндже становить 95 тис. тонн. У сховищі, де стався вибух, було 75 тисяч тонн запасів. Згідно з початковими оглядами, близько 20 відсотків цього запасу було пошкоджено. Отже, твердження про те, що "зникло 8 мільйонів тонн запасів", не відповідає дійсності", - повідомили у Центрі боротьби з дезінформацією країни у соцмережі X.

Нагадаємо

7 серпня у Туреччині стався вибух у районі сховищ агентства Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO, Турецької зернової ради) у портовому місті Деріндже. У результаті вибуху щонайменше 12 осіб отримали поранення.

Генеральний директор Турецької зернової ради Ахмет Гюльдал, говорячи про вибух у порту Деріндже у Туреччині, оцінив можливість диверсії як "слабку".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ДСНС показала відео з місця розбору завалів в Покровську

     • 224270 переглядiв