ukenru
u-turechchini-rozsliduyut-ymovirniy-zvyazok-ubivtsi-posla-rf-z-prichetnimi-do-sprobi-putchu

У Туреччині розслідують ймовірний зв'язок убивці посла РФ з причетними до спроби путчу

 • 7316 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Слідство у справі про замах на посла РФ в Туреччині Андрія Карлова встановило, що вісім осіб, з якими активно спілкувався вбивця дипломата Мевлют Мерт Алтинташ, використовували програму обміну зашифрованими повідомленнями "ByLock", якою, як раніше заявляли турецькі правоохоронці, користувалися причетні до спроби перевороту в країні у липні. Про це повідомляє Anadolu, передає УНН.

За даними видання, співробітники генеральної прокуратури Анкари спільно з експертами управління поліції столиці вивчили дані з мобільного телефону М.Алтинташа.

"Серед знайомих вбивці російського дипломата, що використали програму ByLock, виявилися п'ять співробітників поліції, а також комісар і заступник комісара поліції, які були відправлені в розпорядження МВС Туреччини після запобігання спроби перевороту", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі розслідуються зв'язки М.Алтинташа з зазначеними особами.

Раніше турецькі правоохоронці затримували підозрюваних у причетності до спроби перевороту, яких, за повідомленнями, обвинуватили в тому, що вони використовували програму "ByLock", додаток для обміну повідомленнями, яка, як стверджується, була використана для прихованих переговорів учасників спроби путчу у липні.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що поліцейський, який застрелив російського посла в Анкарі, був членом "мережі релігійного проповідника Фетхуллаха Гюлена".

19 грудня в Анкарі було скоєно збройний напад на посла Росії в Туреччині Андрія Карлова, після якого А.Карлов помер.

Збройна коаліція "Джейш аль-Фатх" взяла на себе відповідальність за вбивство посла РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу