ukenru
u-turechchini-rozkritikuvali-plani-frantsiyi-sklikati-zasidannya-rb-oon-cherez-afrin

Глава МЗС Туреччини розкритикував плани Франції скликати засідання РБ ООН через Афрін

 • 9624 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Намір Франції скликати екстрене засідання Радбезу ООН через військову операцію турецької армії на північному заході Сирії розцінюється Туреччиною як підтримка “тероризму”, заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу. Про це повідомляє УНН з посиланням на трансляцію телеканалу Nergis TV.

“Якщо Франція або інша країна винесе цю тему на Радбез ООН, вони виявиться не союзниками, а країнами, що підтримують тероризм. Ми не бачимо необхідності винесення теми нашої військової операції в Афріні на засідання Радбезу ООН”, — сказав Чавушоглу, який перебуває з візитом у Багдаді. 

Як раніше повідомляв УНН, глава французького зовнішньополітичного відомства Жан-Ів Ле Дріан заявив, що Франція просить скликання екстреного засідання РБ ООН щодо ситуації в Сирії, в тому числі в Афрін. Голова МЗС Франції також наголосив на необхідності припинення вогню і забезпечення гуманітарного доступу в Сирії.

“Гута, Ідліб, Афрін — Франція просить скликати термінове засідання Ради безпеки ООН”, — написав він, додавши, що провів переговори на цю тему зі своїм турецької колегою.

Курди — народ, що мешкає переважно в горах Тавр і Загрос в області Курдистан (південний схід Туреччини, захід Ірану, північ Іраку, північний схід Сирії), а також в Азербайджані, Вірменії та інших країнах. Курди є одним з найбільших народів, який не має своєї державності (натепер курдів налічувано не менш як 30 млн осіб).

У Туреччині курди піддаються дискримінації за мовною ознакою (турецька влада не визнає існування курдської мови і забороняє її публічне вживання, а самих курдів називає “гірськими турками”). Тривалий час курди Туреччини та Іраку вели збройну боротьбу за незалежність (у Туреччині — під проводом Абдули Оджалана).

Українські Національні Новини

Новини Світу