ukenru
u-turechchini-prokhodyat-mistsevi-vibori-erdogan-vzhe-progolosuvav

У Туреччині проходять місцеві вибори, Ердоган вже проголосував

 • 6145 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. У Туреччині проходить голосування на виборах голів муніципалітетів, які обираються строком на п'ять років. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган вже проголосував, передає УНН з посиланням на Anadolu.

На 194 тис. 390 виборчих дільницях у Туреччині проголосують 57 млн 58 тис. 636 виборців.

Очікується, що понад 44 мільйони громадян проголосують на 142 тис. 777 виборчих дільницях у 30 найбільших містах, званих муніципалітетами.

Тим часом, 12,8 мільйона виборців проголосують на 51 тис. 851 виборчій дільниці в 51 провінції Туреччини.

Своїх кандидатів на вибори висунули правляча Партія справедливості і розвитку і ще 11 партій.

Лідер Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вже проголосував - на виборчій дільниці у початковій школі імені Саффета Чебі в стамбульському районі Ускюдар.

Президент країни планує увечері повернутися до Анкари, де після оголошення попередніх підсумків голосування виступить перед прихильниками правлячої Партії справедливості і розвитку.

Так, виборчі дільниці закриються о 17:00 за місцевим часом, після чого почнеться підрахунок голосів.

Туреччина проводить свої перші місцеві вибори відповідно до нової президентської системи, схваленої на референдумі в квітні 2017 року. Попередні місцеві вибори відбулися у 2014 році.

У день голосування в Туреччині до 24:00 не продаватимуться алкогольні напої. Крім того, будуть закриті розважальні центри, а весільні торжества дозволені лише після 18:00 з умовою дотримання певних правил.

У Туреччині медіа до закриття виборчих дільниць не передаватимуть новини про вибори, прогнози і не будуть коментувати хід голосування.

Нагадаємо, президент Туреччини Ердоган заявив про наміри зустрітися з лідером США Дональдом Трампом після муніципальних виборів, які пройдуть 31 березня.

Українські Національні Новини

Новини Світу