ukenru
u-turechchini-lokalizuvali-bilshist-lisovikh-pozhezh

У Туреччині локалізували більшість лісових пожеж

 • 18858 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Більшість лісових пожеж, які тривають з кінця липня у Туреччині, вдалося взяти під контроль. Про це заявив міністр сільського та лісового господарства країни Бекір Пакдемірлі.

Цитата:

"Наша боротьба з лісовими пожежами триває вже 13 днів... Ми взяли під контроль 267 з 270 лісових пожеж в 53 регіонах", - повідомив Пакдемірлі напередодні пізно ввечері у Twitter.

Згодом він додав, що також локалізовано пожежу в Айдині, у районах Назіллі і Боздогана. Тож, наразі триває робота з взяття під контроль вируючої у Муглі пожежі.

Деталі

Очільник профільного відомства також заявив про готовність Туреччини надати допомогу в гасінні лісових пожеж, що вирують в сусідній Греції. "Греція запросила у Туреччині допомогу в гасінні лісових пожеж. Ми готові задовольнити це звернення", - сказав Пакдемірлі, якого цитує Anadolu.

За його словами, влада Туреччини направить до Греції два пожежних літаки після завершення відповідних формальних процедур.

Доповнення

Природні пожежі у Туреччині виникли з 28 липня на тлі надвисоких температур. Швидкому поширенню пожеж сприяв сильний вітер, що часом здіймався, кілька населених пунктів довелося евакуювати. Відомо про 8 жертв стихії. Україна направила вогнеборців та авіатехніку для допомоги у боротьбі з пожежами. Українці не постраждали внаслідок масштабних пожеж у Туреччині.

Orman yangıları ile mücadelemiz 13 gündür #OrmanınKahramanları’nın özverili çalışmaları ile devam ediyor.

53 ilimizde çıkan 270 orman yangınının 267’sini kontrol altına aldık. Muğla ve Aydın’da devam eden 3 yangını da kontrol altına almak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. pic.twitter.com/6D1SVDr4HP

— Dr. Bekir Pakdemirli (@bekirpakdemirli) August 9, 2021

Українські Національні Новини

Новини Світу