ukenru
u-tsentri-kiyeva-chastkovo-ponovili-energopostachannya-pislya-masshtabnoyi-avariyi

У центрі Києва частково поновили енергопостачання після масштабної аварії

 • 11542 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. У центрі Києва близько 23:00 частково поновили енергопостачання після масштабної аварії, а саме, підключені до електромережі готель "Україна" по вул. Інститутській і національна музична академія України імені П.І. Чайковського по вул. Городецького. Ще тривають ремонтні роботи з відновлення енергопостачання Будинку профспілок і ТРЦ "Глобус" на Майдані Незалежності. Про це повідомили кореспонденту УНН у диспетчерській службі ДТЕК "Київські Електромережі".

Як уточнила компанія на своїй сторінці у Фейсбук, 10 квітня близько 18:50 диспетчери зафіксували масові відключення світла у самому центрі столиці – вул. Хрещатик, Майдані Незалежності, Європейській площі та прилеглих вулицях.

Дві аварійні бригади одразу ж виїхали на місце події для встановлення причин нештатної ситуації.

В одному із підземних колекторів в районі Майдану Незалежності було зафіксовано задимлення. У підземних колекторах, окрім інших комунікацій розташовуються силові кабелі живлення, тому імовірною причиною аварійних відключень стало пошкодження високовольтних підземних ліній у наслідок короткого замикання.

Без електрики залишились такі об’єкти, як Будинок профспілок, готель "Україна" та ряд інших. Точні причини аварії наразі встановлюються.

Було здійснено переключення основних споживачів центральної вулиці міста на резервні ланцюги живлення до повного усунення нештатної ситуації та включення світла киянам.

Нагадаємо, у центрі столиці - на Хрещатику - частина магазинів залишилась без світла через коротке замкнення.

Українські Національні Новини

Суспільство