u-travni-v-ukrayini-zapustyat-yediniy-derzhavniy-reyestr-u-testovomu-rezhimi

У травні в Україні запустять Єдиний державний реєстр у тестовому режимі

 • 15193 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Єдиний державний реєстр в Україні введуть в експлуатацію у тестовому режимі у травні 2020 року. Про це заявила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук, передає УНН із посиланням на пресслужбу міністерства.

"Зараз ми перебуваємо на етапі впровадження нового програмного забезпечення Єдиного державного реєстру, який ми плануємо ввести в експлуатацію у тестовому режимі на початку травня цього року. В оновленому програмному забезпеченні ЄДР значно покращено якість та структурованість даних, зокрема і тих, що стосуються кінцевих бенефіціарних власників", – наголосила Оніщук.

За її словами, в Україні вже створена необхідна законодавча база, зокрема, встановлено обов’язок юридичних осіб при здійсненні будь-якої реєстраційної дії обов’язково розкривати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника. Зазначається, що відповідний реєстр є повністю відкритим та доступним для громадськості. У скороченому вигляді він оновлюється щодня, у розширеному кожні 5 днів.

"На сьогодні у рамках робочої групи "До 100% вірно" вже розроблено проекти Концепції впровадженням механізму перевірки достовірності інформації про кінцевих БВ, що міститься у ЄДР, та Плану заходів з її реалізації", – підсумувала Оніщук.

Нагадаємо, за інформацією Мін’юсту, у шести областях України запустили державний аграрний реєстр у пілотному режимі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Москві помер останній маршал СРСР

     • 21246 переглядiв

    Нардеп Федина прийшла на допит до ДБР

     • 30428 переглядiв

    В Україні досі не зафіксовано жодного випадку коронавірусу

     • 14411 переглядiв