ukenru
u-transparency-international-vidreaguvali-na-zbagachennya-uzhgorodskogo-deputata

У Transparency International відреагували на збагачення ужгородського депутата

 • 10957 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Придбання ужгородським депутатом Іваном Волошиним квартир, вартість яких в десятки разів нижча від ринкової, може свідчити про незаконне збагачення депутата. Про це у коментарі УНН зазначив виконавчий директор Transparency International Ярослав Юрчишин.

"Якщо дані про вартість квартир відображені у електронній декларації депутата, це може стати підставою для НАЗК провести більш глибоку перевірку декларації чиновника. Відтак можна затребувати у ріелторів Закарпатської області дані щодо цін на квартири в Ужгороді, порівняти їх з ринковими. Далі можна з'ясувати, хто продавав квартири депутату, чи немає тут конфлікту інтересів? Чи не були продані ці квартири фактично у збиток власнику, який пізніше розраховує на певний зиск від діяльності депутата", - каже Юрчишин.

За даними ЗМІ, усі угоди з купівлі-продажу нерухомості Волошиним реєструє, начебто, один і той же нотаріус - Малинич Наталія Анатоліївна, яка є дружиною одного з прокурорів прокуратури Закарпатської області Андрія Малинича. З цього приводу Юрчишин заявив, що якщо НАЗК доведе факт незаконного збагачення Волошиним, відповідальність за сприяння покращенню фінансового положення депутата понесе також і нотаріус.

"Є всі підстави підозрювати, що йдеться про незаконне збагачення депутата. Сьогодні у НАЗК є всі можливості довести це. І якщо вони це зроблять, то не лише депутат, а й усі, хто були включені у процедуру сприянню незаконному збагаченню, зокрема згадувана вами дружина одного із прокурорів - можуть понести відповідне покарання", - сказав Юрчишин, додавши, що пізніше справою Волошина може зайнятися ДБР або НАБУ.

"Все буде залежати від того, чи доведе НАЗК свої припущення", - резюмував директор Transparency International.

Нагадаємо, нещодавно НАЗК прийняла рішення про проведення повної перевірки електронної декларації Волошина за 2017 рік.

Підставою для такого рішення стало те, що Волошин не вказав у своїй декларації за 2017 рік інформацію про здійснені видатки.

Крім того, у НАЗК припускають, що депутат міськради вказав у своїй декларації недостовірні відомості.

Зазначимо, дані електронної декларації депутата містять інформацію про те, що за рік Волошин придбав 16 квартир. Лише у грудні 2017 року депутат обзавівся 7 квартирами. При цьому, вказана у декларації вартість квартир є мізерно малою. Наприклад, за квартиру площею 86,8 кв. м в Ужгороді Волошин заплатив всього 42 тис. грн, а за квартиру площею 27 кв м - 17,9 тис. грн. Крім того, у 2017 році ужгородський депутат став власником 1 га землі, власником корпоративних прав у 20 фірмах.

Українські Національні Новини

Політика