ukenru
u-top-100-naybilshikh-platnikiv-podatkiv-agrosektora-potrapili-kompaniyi-kosyuka-bakhmatyuka-i-verevskogo

У ТОП-100 найбільших платників податків агросектора потрапили компанії Косюка, Бахматюка і Веревського

 • 13958 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Найбільшими платниками податків агросектора в 2017 році стали виробники тютюнових виробів, пива, підприємства з розведення курей і зерновики, повідомляє УНН з посиланням на інформацію Державної фіскальної служби.

Очолюють рейтинг виробники тютюнових виробів: "Прилуки", "ФІЛІП МОРРІС УКРАЇНА" і "ДЖЕЙ ТІ ІНТЕРНЕШНЛ УКРАЇНА". Ці компанії не є власністю українців, оскільки входять до складу найбільших міжнародних корпорацій.

Далі за списком йдуть виробники пива. Головні платники податків у цьому секторі: "КАРЛСБЕРГ УКРАЇНА", "САН ІНБЕВ УКРАЇНА", "ОБОЛОНЬ". Перші дві компанії також є підрозділом міжнародних корпорацій, і лише "ОБОЛОНЬ" залишається у власності українця Олександра Слободяна, президента однойменного футбольного клубу "Оболонь".

Що стосується сільгосппідприємців, то за сукупністю найбільшим платником податків країни можна вважати Юрія Косюка і його компанію "Миронівський хлібопродукт" (МХП), яка присутня відразу у двох секторах - вирощуванні курей і зерна. Це "Миронівська птахофабрика", "Вінницька птахофабрика" та "Зернопродукт МХП".

За даними ДФС, саме "Вінницька птахофабрика" Ю.Косюка дозволила регіону вибитися в лідери агропромислового комплексу України.

У рейтингу також вказані компанії Олега Бахматюка - "Агрохолдинг Авангард" і Андрія Веревського - "Кернел-Груп". Нагадаємо, А.Веревський володіє "Кернел-Груп" спільно з народним депутатом, членом податкового комітету ВР Віталієм Хомутинніком.

Українські Національні Новини

Економіка