ukenru
u-tkg-pogodili-provedennya-auditu-kompaniyi-voda-donbasu

У ТКГ погодили проведення аудиту компанії "Вода Донбасу"

 • 9335 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Економічна робоча підгрупа Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилася провести аудит компанії "Вода Донбасу" для подальших капвкладень. Про це повідомляє УНН з посиланням на "БЕЛТА".

Так, економічна підгрупа обговорила актуальні питання водопостачання в системах "Карбоніт" і "Вода Донбасу", пише видання.

"Сторони домовилися провести за допомогою Міжнародного комітету Червоного Хреста аудит компанії "Вода Донбасу". Це основна передумова для капвкладень", - сказав представник ОБСЄ Мартін Сайдік.

За його словами, "Вода Донбасу" працює з обох сторін лінії зіткнення, і вона життєво важлива для Донецької області.

Крім того, Сайдік, підбиваючи підсумки 2018 року, зазначив, що кількість цивільних жертв в зоні конфлікту в Донбасі скоротилося більш ніж в два рази в порівнянні з 2017-м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку агресії РФ на Донбасі від розриву мин загинули 269 цивільних

Також, за словами Сайдік, в результаті введення "різдвяного перемир'я" на Донбасі, яке узгодили під час попереднього засідання ТКГ, кількість випадків порушення режиму тиші скоротилася.

"В результаті число порушень режиму припинення вогню з 29 грудня по позавчорашній день скоротилося майже вдвічі в порівнянні з аналогічним попереднім періодом. Однак, на жаль, в останні дні спостерігається тенденція зростання", - зазначив представник ОБСЄ.

Він додав, що жертв серед цивільного населення немає.

Нагадаємо, Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі провела сьогодні перше в новому році засідання в Мінську.

Нагадаємо, на попередньому засіданні ТКГ в грудні 2018 року узгодили режим тиші в Донбасі на зимові свята. Також Україна пропонувала провести звільнення утримуваних в форматі 22 на 22 і 72 на 19 5 січня 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика