ukenru
u-timchasovo-okupovanikh-rayonakh-pivdnya-ukrayini-rashisti-nasadzhuyut-vivchennya-rosiyskoyi-movi-u-shkolakh-ombudsmen

У тимчасово окупованих районах півдня України рашисти насаджують вивчення російської мови у школах - омбудсмен

 • 92982 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. У тимчасово окупованих районах півдня України рашистські загарбники насаджують вивчення російської мови в закладах освіти. Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова, передає УНН.

Деталі

За словами Денісової, у Бердянську значна частина директорів шкіл та керівники відділу освіти написали заяву про звільнення з посад. Вони не хочуть працювати під проводом окупантів.

Подібна ситуація раніше склалася у Мелітопольському районі. Окупанти чинили тиск на представників сфери освіти у Мелітополі. Директори шкіл почали масово звільнятися.

Відомо, що окупанти намагаються запустити навчальний процес. Вони змушують вчителів викладати російською за новою програмою, додала омбудсмен.

Додамо

"Дії окупантів є прямим порушенням права на культурну і національну ідентичність, гарантованого статтею 29 Конвенції ООН про права дитини, та права на освіту відповідно до статей 24 та 94 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни.

Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти порушень прав людини РФ в Україні", - резюмувала Денісова.

Українські Національні Новини

Суспільство