ukenru
u-tikhomu-okeani-sformuvavsya-tropichniy-shtorm-erik

У Тихому океані сформувався тропічний шторм “Ерік”

 • 12833 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Тропічний шторм “Ерік” сформувався в Тихому океані між узбережжям Мексики і Гавайськими островами. Про це свідчать дані, опубліковані в неділю Національним центром зі спостереження за ураганами США, штаб-квартира якого знаходиться в Майамі (штат Флорида), передає УНН

Швидкість вітру в епіцентрі атмосферного явища становить близько 17,9 м/с. Як очікується, в найближчу добу вона продовжить підвищуватися. У понеділок "Ерік", найімовірніше, досягне сили урагану.

Тропічний шторм в даний час знаходиться приблизно в 2,8 тис. км на південний схід від Гавайських островів і в 2,4 тис. км на північний захід від тихоокеанського узбережжя Мексики. "Ерік" переміщається в напрямку Гавайських островів зі швидкістю 7,8 м/с. Як очікується, він досягне архіпелагу до п'ятниці, 2 серпня. До цього часу він, найімовірніше, трохи ослабне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півдні США вирує шторм "Баррі"

Атмосферне явище класифікується як тропічний шторм і отримує власне ім'я, якщо швидкість вітру в його межах досягає близько 17,5 м/с. При швидкості вітру 33 м/с і більше шторм стає ураганом.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп ввів надзвичайний стан у штаті Луїзіана.

Українські Національні Новини

Новини Світу