ukenru
u-ternopoli-zasudili-informatora-lnr

У Тернополі засудили інформатора "ЛНР"

 • 16784 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. У Тернополі засудили до позбавлення волі інформатора "ЛНР". Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Служби безпеки України.

"Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Рубіжного збирав для бойовиків незаконних збройних формувань відомості про сили антитерористичної операції на території регіону. Зловмисника, зокрема, цікавила інформація про кількість особового складу і техніки підрозділів Збройних Сил України, що дислоковані в місті, та їх переміщення через залізничну станцію", – зазначили у СБУ.

За даними спецслужби, отримані відомості він передавав представнику "народної міліції ЛНР". Крім того, інформатор бойовиків намагався залучити до протиправної діяльності місцевих жителів.

У листопаді 2016 року співробітники СБУ затримали його у власному помешканні.

"Тернопільський міськрайонний суд визнав фігуранта справи винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації – ред.) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді чотирьох з половиною років ув’язнення", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у 2018 році співробітники військової контррозвідки СБУ викрили 71 особу, причетну до розвідувально-підривної діяльності іноземних спецслужб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП