ukenru
u-tak-zvanikh-sudakh-krimu-prodovzhuyut-znuschatisya-nad-krimskimi-tatarami-denisova

У так званих судах Криму продовжують знущатися над кримськими татарами – Денісова

 • 12164 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Знущання окупаційної влади в так званих судах "Республики Крым" над кримськими татарами – продовжуються. Про це повідомила Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Незаконно затриманому Шабану Умерову під час судового засідання стало зле через недоїдання, адже харчі, які видають кримським татарам містять свинину, яку за релігійними переконаннями не можна вживати", - написала Денісова.

За її словами, Амету Сулейманову, який має хронічну хворобу серця, сьогодні буде обрано запобіжний захід у "Киевском районном суде". Тяжкий стан здоров'я не сумісний з його перебуванням в місцях несвободи та може призвести до смерті.

"Крім того, до чотирьох незаконно затриманих 11 березня 2020 року кримських татар, досі не допускають адвокатів. Вони з моменту затримання не були забезпечені правовою допомогою, що є грубим порушенням права на захист та справедливий суд", - зазначила Денісова.

Також, Денісова закликала всіх представників міжнародних правозахисних організацій застосувати доступні важелі впливу та зупинити знущання над громадянами України.

"Прошу Верховного Комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет бути присутніми у судових засіданнях та сприяти забезпеченню права на захист і справедливий суд та вільному доступу до належної медичної допомоги", - написала Денісова.

Нагадаємо, в 2019 році відомо про 578 випадків порушення прав населення на справедливий суд в окупованому Криму, а також 86 обшуків і 157 затримань.

Українські Національні Новини

Суспільство