ukenru
u-svitovomu-banku-poradili-ukrayini-ne-zbavlyati-temp-reform

У Світовому банку порадили Україні не збавляти темп реформ

 • 9360 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Якщо Україна буде підтримуватися темп реформ, зростання економіки може відновитися до 4% у середньостроковій перспективі, а у випадку, якщо реформи не будуть просуватися, ріст може впасти нижче 2%. Про це йдеться в огляді Світового банку про економіку регіону Європи і Центральної Азії за квітень, передає УНН.

"Прогноз зростання економіки (України - ред.) значною мірою залежить від підтримання імпульсу щодо реформ для підтримки інвестицій і мобілізації достатнього фінансування. У 2019 року зростання прогнозується на рівні 2,7%, оскільки інвестиції як і раніше обмежені складними зовнішніми умовами, невизначеністю, пов'язаною з виборами, і, як наслідок, високою вартістю зовнішніх запозичень", - йдеться у доповіді.

Крім того, згідно з прогнозами Світового банку, умови торгівлі України будуть пом'якшувати і обмежувати традиційний експорт.

Таким чином, вказано в огляді, зростання ВВП у 2019 році буде як і раніше підтримуватися сектором послуг і споживанням. Очікується, що триваюче зростання споживання буде сприяти подальшому помірному скороченню бідності, вказали у Світовому банку.

"Надалі, якщо буде підтримуватися темп реформ, зростання може відновитися до 4% у середньостроковій перспективі після того, як невизначеність, пов'язана з виборами, зменшиться", - сказано у доповіді.

Як вказали у Світовому банку, це буде вимагати прогресу в наступних областях:

  • залучення приватних інвестицій у сектори, пов'язані із торгівлею, шляхом поліпшення ділового клімату і приватизації великих державних підприємств, розвитку ринку земель сільськогосподарського призначення і боротьби з корупцією;
  • забезпечення фінансової стабільності за рахунок можливої імплементації реформ охорони здоров'я і освіти, раціоналізації соціальної допомоги і більш справедливої і сприятливої для зростання економіки податкової системи;
  • подальше зниження інфляції і поновлення резервів;
  • відродження надійного банківського кредитування підприємницького сектора.

"Якщо не будуть просуватися реформи і не буде мобілізовано належне фінансування, ріст економіки може впасти нижче 2%, оскільки погіршиться довіра інвесторів, посилиться макроекономічна вразливість, а труднощі з фінансуванням викличуть стиснення внутрішнього попиту", - вказали у Світовому банку.

Нагадаємо, Світовий банк погіршив прогноз щодо росту ВВП України до 2,7% у 2019 році.

Українські Національні Новини

Економіка