Очікується, що протягом прогнозованого періоду світовий попит на м’ясо і морепродукти зростатиме.
“Курка стане найбільш швидкозростаючим сегментом на ринку США порівняно з іншими видами м’яса і морепродуктами. Такі висновки підкріплені наявним зростанням попиту в американців на продукт”, — йдеться в повідомленні.
Поряд з Америкою, збільшення споживання м’яса птиці і морепродуктів буде спостерігатися в Індії.
“Адже продукти з яловичини коштуютьв Індії на порядок дорожче, ніж з курки або морепродуктів”, — пояснюють аналітики.
Нагадаємо, США заявили про збільшення виробництва і експорту м’ясних продуктів. Аналогічних планів дотримується Україна. Сьогодні вона в ТОП-10 найбільших експортерів курятини і має намір утримати експортні позиції за рахунок збільшення виробництва, зокрема на Вінницькій птахофабрики (МХП), де до 2020 року очікується випуск 1 млн тонн продукції в рік.
Раніше УНН повідомляв, що, за підрахунками ООН, до 2050 року населення планети зросте до 10 мільярдів осіб, і щоб прогодувати їх — необхідно збільшити виробництво мінімум на 50%.