u-sviti-pidiymayut-tsini-na-kakao-virobnikam-i-pokuptsyam-dovedetsya-platiti-bilshe-za-shokolad

У світі підіймають ціни на какао: виробникам і покупцям доведеться платити більше за шоколад

 • 763247 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Ключові виробники какао-бобів у світі – Гана та Кот – д’Івуар попереджають європейських покупців, що вони повинні бути готові платити за какао і шоколад більше, оскільки тепер продукцію вирощуватимуть відповідно до вимог ЄС, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Найбільші виробники какао-бобів у світі Гана та Кот – д’Івуар попередили європейських покупців, що ціни на какао-боби піднімуться найближчим часом,  оскільки продукція, вирощена відповідно до нових вимог ЄС, буде коштувати дорожче. Про це повідомляє Bloomberg.

Так, з наступного місяця в ЄС набувають чинності правила, що забороняють імпорт какао-бобів з територій, де вирубувались ліси. Також посилюються заборони щодо використання дитячої праці. Правила набудуть чинності наприкінці цього місяця, проте компанії мають виконати їх до кінця 2024 року.

Виконання нових правил спричинить додаткові витрати на встановлення систем моніторингу, які дозволять відстежити ланцюжки постачання від ферми до кінцевого виробника.

Врожаї какао нижче, ніж зазвичай, через зміну погодних умов, зазначає видання. Частково стрибок цін на какао також викликаний хворобами сільськогосподарських культур і сильним дощам в Кот-д'Івуарі та в Гані. 

Нові правила ЄС також стосуватимуться таких продуктів, як кава, пальмова олія та соєві боби, зазначає Bloomberg.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Посольство України в Польщі відновило роботу кол-центру

     • 712276 переглядiв

    Політв'язень Богдан Зіза закінчив своє голодування у неволі

     • 685976 переглядiв

    У тимчасово окупованому Мелітополі пролунали вибухи

     • 590891 переглядiв