ukenru
u-sudi-oon-v-gaazi-obgruntuvali-chomu-na-rf-mayut-buti-nakladeni-zapobizhni-zakhodi

У суді ООН в Гаазі обгрунтували, чому на РФ мають бути накладені запобіжні заходи

 • 11990 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Запобіжні заходи щодо РФ можуть бути застосовані, бо в Україні продовжується напружена ситуація, внаслідок чого порушуються права великої кількості цивільних і до чого причетна Росія. Про це під час слухання в Міжнародному суді ООН в Гаазі заявив професор міжнародного права Єльського університету Гарольд Хонгджу Кох, передає УНН.

"Запобіжні заходи можуть застосовуватись в таких ситуаціях, коли події є швидкоплинними і коли ситуація на місці, де відбуваються порушення, змінюється дуже швидко. Запобіжні заходи застосовуються тоді, коли їх порушення відбулося нещодавно і є ймовірність їх повторення, а також коли є загроза порушення прав населення. Ми можемо говорити, що дійсно ситуація є нестабільною в районах, які є об’єктом цього позову. В Україні більше мільйона осіб стали внутрішньо переміщеними особами і якщо ми будемо розглядати можливість вразливості населення, то вона дійсно має місце в сучасній Україні", - сказав він.

Також професор нагадав, що продовжується перекидання озброєння через кордон РФ.

"Застосування зброї спричиняє страждань цивільному населенню. Лише декілька тижнів тому постраждали від застосування озброєння, які постачалися російською стороною, і з РФ продовжується підтримка збройних формувань", - сказав він.

Нагадаємо, 6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Як повідомляв УНН, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика