u-sudani-zdiynyalisya-sutichki-mizh-gromadami-zaginulo-schonaymenshe-13-lyudey

У Судані здійнялися сутички між громадами: загинуло щонайменше 13 людей

 • 193560 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Щонайменше 13 людей загинули і понад 24 отримали поранення внаслідок нового насильства між громадами, яке спалахнуло цього тижня в штаті Блакитний Ніл на півдні Судану. Про це інформує УНН з посиланням на Aljazeera.

Деталі

Згідно з непідтвердженими даними, У заяві Управління ООН з координації гуманітарних питань у понеділок зазначено, що двоє представників хамаджі були вбиті в четвер поблизу міста Дам 6 у районі Вад аль-Махі під час земельної суперечки.

Вбивства спровокували зіткнення між племенем хауса та іншими племенами в районах міста Дам, які тривали чотири дні, додається в заяві.

Згідно з непідтвердженими повідомленнями, приблизно 1200 людей були переміщені через насильство та знайшли притулок у школах і таборі для біженців у місті Дам. Місцеві ринки та державні установи в місті також закрили через напружену ситуацію, через що жителі не мали доступу до своїх щоденних потреб.

Агентство ООН повідомило, що державна влада запровадила обмеження на пересування в регіоні, а сили безпеки були розгорнуті в Вад аль-Махі, очікуючи подальших заворушень, спричинених нападами помсти.

Передісторія

Зіткнення між племенами Хауса і Хамадж почалися в липні, станом на 6 жовтня в боях загинули 149 осіб. Відтоді щонайменше 124 людини були поранені в результаті насильства, близько 64 800 людей були змушені покинути свої домівки.

Хоча лідери двох племен підписали угоду про припинення боїв раніше в серпні, з вересня повідомлялося про відновлення зіткнень у регіонах Ар-Русайріс і Вад аль-Махі.

Нова хвиля бойових дій у штаті Блакитний Ніл також викликала жорстокі протести в інших провінціях, де тисячі людей вийшли на вулиці, протестуючи проти відсутності реакції уряду на сутички.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Хорватії молоді вчені з України здобули 40 медалей

     • 213552 переглядiв

    Італія надала Україні новий пакет військової допомоги

     • 155004 переглядiв