ukenru
u-sudani-zastrelili-chotirokh-protestuvalnikiv-proti-viyskovogo-pravlinnya

У Судані застрелили чотирьох протестувальників проти військового правління

 • 15744 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Суданські сили безпеки застрелили чотирьох людей під час загальнонаціональних протестів у четвер, повідомив комітет лікарів, коли десятки тисяч людей вийшли на вулиці проти військового правління. Про це пише Reuters, інформує УНН.

Деталі

Сили безпеки застосували сльозогінний газ і шумові гранати, коли протестувальники пройшли через Хартум і сусідні міста Омдурман і Бахрі до президентського палацу.

Центральний комітет суданських лікарів заявив, що чотири протестувальники були застрелені силами безпеки, щонайменше троє з них в Омдурмані. Центральний комітет суданських лікарів повідомив, що під час суботньої акції протесту було поранено понад 200 людей, шестеро отримали кулі.

Через відключення зв’язку більшість мостів до Хартума були закриті, принаймні два заблоковані транспортними контейнерами. На одному з мостів, які залишилися відкритими, було помічено армійський блокпост з бронетехнікою.

Протестувальники, які прямували до заблокованого мосту, що з’єднує Бахрі зі столицею, скандували: "Як би ми не жертвували та вмирали, нами не керуватиме чобот".

У суботу протестувальники підійшли близько до президентського палацу, незважаючи на потужні залпи сльозогінного газу та відключення зв'язку.

Додамо

У четвер пройшов 11-й раунд великих демонстрацій після перевороту 25 жовтня, під час якого Абдаллу Хамдока було відсторонено, а потім поновлено на посаді прем'єр-міністра. Демонстранти вимагали, щоб військові не відігравали жодної ролі в уряді під час переходу до вільних виборів.

Цього тижня суверенна рада Судану відновила повноваження розвідувальної служби щодо затримання та арештів.

Комітет лікарів також повідомив про 48 смертей у результаті придушення військового правління від жовтня.

Українські Національні Новини

Новини Світу