ukenru
u-sudani-zaareshtuvali-premyer-ministra

Прем'єр-міністра Судану заарештували

 • 26287 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Прем'єр-міністр Судану Мухаммед Тахер Ііля, що обійняв цю посаду менш як два місяців тому, і ще понад 100 осіб з оточення президента Омара аль-Башира заарештовані в суданській столиці Хартум. Про це повідомляє УНН з посиланням на Al Mashhad Al Sudani.

Згідно з інформацією видання, затримали як чинних, так і колишніх високопоставлених осіб.

Серед них - очільник президентської гвардії, екс-міністр оборони Абдель Рахім Мухаммед Хусейн, керівник правлячої у країні партії "Національний конгрес" Ахмед Харун, колишній віце-президент Судану Алі Осман Таха.

Про місцеперебування самого Омара аль-Башира поки точних відомостей немає. За одними даними, він поміщений під домашній арешт військовими, які вчинили у країні переворот. З'являлася також інформація про те, що він покинув країну. Разом з тим, його літак був затриманий у середу ввечері в аеропорту Хартума, коли аль-Башир намагався вилетіти в одну з сусідніх країн.

Невдовзі очікується, що представники армії пояснять ситуацію, але поки повідомлень немає, і, за деякими відомостями, причина цього - невизначеність у тому, хто очолить перехідну раду в країні.

Раніше ЗМІ повідомляли про можливий військовий переворот у Судані. Також повідомляється, що президент Судану пішов у відставку.

Українські Національні Новини

Новини Світу