ukenru
u-sudani-priznachili-nachalnika-shtabu-armiyi

У Судані призначили начальника штабу армії

 • 9641 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Перехідна військова рада Судану у понеділок заявила про призначення генерал-полковника Хашима Абделя Мутталіба Ахмеда Бабакра начальником штабу армії країни. Про це повідомляє Al Jazeera, передає УНН.

"Військова рада Судану в понеділок заявила, що перебудовує раду, і призначила генерал-полковника Хашима Абделя Мутталіба Ахмеда Бабакра начальником штабу армії", - йдеться у повідомленні.

Генерал-полковник Мохамед Отман аль-Хусейн був призначений заступником начальника штабу, йдеться у заяві ради.

У неділю, як зазначається, рада зустрілася з політичними лідерами і закликала їх домовитися про "незалежну фігуру", яка стане прем'єр-міністром.

"Ми хочемо створити громадянську державу на основі свободи, справедливості і демократії", - заявив член ради генерал-лейтенант Ясір аль-Ата членам низки політичних партій.

11 квітня стало відомо про військовий переворот у Судані. Військові у Судані відсторонили від влади президента Омара аль-Башира. Цьому передували багатомісячні акції протесту населення, незадоволеного значним підвищенням цін на продукти, які швидко переросли у заклики до відставки аль-Башира. 

Армія розпустила парламент, сформувала військову раду на час перехідного періоду, який триватиме два роки. Очолив військову раду Судану Абдельфаттах аль-Бурхан.

Українські Національні Новини

Новини Світу