ukenru
u-stskk-zayavili-pro-gotovnist-do-demontazhu-fortifikatsiy-pid-stanitseyu-luganskoyu

У СЦКК заявили про готовність до демонтажу фортифікацій під Станицею Луганською

 • 9090 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про готовність до демонтажу фортифікаційних споруд на ділянці розведення сил і засобів в районі населеного пункту Станиця Луганська. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій прес-центром ООС, передає УНН.

"Зокрема, сьогодні, 24 липня 2019 року, українська сторона готова розпочати демонтаж трьох фортифікаційних споруд, які розміщені вздовж дороги, між КПВВ "Станиця Луганська" та зруйнованим мостом через річку Сіверський Донець", - йдеться у заяві.

При цьому зауважується, що зазначені роботи проводитимуться у межах виконання існуючих домовленостей щодо розведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської.

"Варто зазначити, що виконання українською стороною відповідних зобов'язань можливо лише у випадку дотримання збройними формуваннями Російської Федерації та їх найманцями своїх зобов'язань з синхронного демонтажу фортифікаційних споруд на зазначеній ділянці", - заявили у штабі.

Раніше у представника України у ТКГ щодо Донбасу розповіли, з чого на Донбасі розпочнеться демонтаж фортифікаційних споруд.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона планує провести демонтаж бетонних конструкцій для початку відновлення мосту у Станиці Луганській.

27 червня спостерігачі ОБСЄ зафіксували у Станиці Луганській відведення підрозділів і озброєння як Збройних сил України, так і бойовиків так званої "ЛНР".

Українські Національні Новини

Політика