u-stolytsi-serbii-studenty-rozpochaly-24-hodynnu-blokadu-kliuchovykh-tochok-mista

У столиці Сербії студенти розпочали 24-годинну блокаду ключових точок міста

 • 61819 переглядiв

Активісти вимагають: відпустити студентів, заарештованих під час нещодавніх протестів, пояснити фальсифікацію виборів та повторити нещодавні парламентські та місцеві вибори.

У п’ятницю, 29 грудня, студенти з неформальної групи "Боротьба" розпочали 24-годинну блокаду ключових точок сербської столиці Белграда. До молоді приєднуються опозиційні політики, вчені та прості мешканці, які вимагають провести знову парламентські вибори через допущені на їхню думку фальсифікації. Про це пише АР, передає УНН

Деталі 

Рух на надзвичайно вразливому для центру Белграда транспортному вузлі – перетині вулиць Князя Мілоша та Бірчанінова – вже припинено. У цьому районі неможливо проїхати машиною ні шосе, ні будівлею сербських національних зборів.

Студенти разом із політиками і простими сербами, які їх підтримують, розпочали встановлення наметового містечка, де вони проведуть ще один день. Вони мають кілька вимог: відпустити студентів, заарештованих під час недавніх протестів, пояснити фальсифікацію виборів та повторити нещодавні парламентські та місцеві вибори.

Оскільки ми не маємо державної служби, яка могла б висвітлювати те, що відбувається, і ми не маємо доступу до влади, яка дала б нам можливість поговорити на цю тему, нам доведеться говорити на вулиці

 заявив в ефірі телеканалу N1 головний організатор блокади Іван Білич.

Організатори просять демонстрантів зберігати спокій, вони запевняють, що блокада матиме фестивальний характер. Будуть дискусії, спільні зустрічі та міні-конференції.

Блокада студентів у Белграді має завершитися у суботу опівдні, коли в одному з центральних пунктів міста розпочнеться демонстрація опозиції, яка, як очікується, стане найбільшою із протестів.

Доповнення

Протести опозиції, студентів та неурядових організацій на вулицях столиці Сербії Белграда тривають уже майже два тижні. Їхня вимога проста – необхідно повторити парламентські та місцеві вибори. Ті, що відбулися 17 грудня, на їхню думку, проводились недемократичним чином.

Вимагають відкрити списки виборців: у Белграді студенти заблокували рух у центрі міста25.12.23, 16:44

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині встановлюють фортифікації "зуби дракона"

     • 41339 переглядiв