ukenru
u-stolitsi-reyderi-sprobuvali-privlasniti-kvartiru-mistsevogo-zhitelya

У столиці рейдери спробували привласнити квартиру місцевого жителя

 • 9678 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. У Києві група невідомих намагалася захопити квартиру місцевого жителя на Печерську. Про це УНН повідомили в відділі комунікації поліції Києва.

Повідомляється, що на вулиці Печерський узвіз невідомі вибили двері та потрапили до сусідньої квартири, звідки почали виносити речі. Приїхавши на місце події, поліцейські з'ясували, що за це помешкання триває суперечка щодо права власності.

За словами 52-річного господаря, захоплення сталося, коли він вийшов з оселі в особистих справах. Крім того, додав, що його квартирою шахрайським шляхом заволодів інший власник та за цим фактом прокуратура проводить розслідування за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України "Шахрайство" (карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна).

На час приїзду поліції у помешканні знаходилося 8 осіб, у тому числі 2 адвокати. Невідомі пояснили, що вони уклали договір оренди нібито з новим власником квартири та у такий спосіб намагалися потрапити до приміщення.

Усі чоловіки – мешканці столиці та Київської області віком від 19-ти до 36-ти років. Їх затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Печерського управління поліції кваліфікували подію за двома статтями Кримінального кодексу України - ч. 1 ст. 356 "Самоправство" (карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців) та ст. 15 ч. 3 ст. 185 "Замах на крадіжку, поєднану з проникненням у житло" (карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років).

Нагадаємо, що у столиці шахрай заробив на продажі двох квартир майже мільйон гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП